Gyógyszerrendelés

   Immunglobulinok

Az immunglobulinok olyan, a szervezet által termelt ellenanyagok, melyek képesek semlegesíteni a szervezeten belül a különböző kórokozókat, így vírusokat, baktériumokat, gombákat, egyes parazitákat.
Immunglobulinokat kész ellenanyagokként, az immunrendszer támogatására kívülről is juttathatunk a beteg szervezetbe. Fenyegető fertőzés esetén megelőző kezelésre is alkalmasak.
Galambok esetében igen hasznosak lehetnek a vírusos megbetegedések kezelésére és megelőzésére, annál is inkább, mivel a vírusok ellen hatásos szerek skálája igen szűkös. Különösen igaz ez az adenovírus I és a circovírus okozta fertőzések, megbetegedések esetén.
Gyógykezelésre átlagosan 7, megelőzésre 3 napon keresztül alkalmazzuk őket.
Védőoltások idején NE alkalmazzuk, mert ezek a kész ellenanyagok tönkretehetik a vakcinák hatóanyagait. Különösen vonatkozik ez a szájon át alkalmazott vakcinákra.
*
Adenosan por 7.5 g    700 Ft
Por alakú készítmény. Vízben nem oldódik, ezért ne keverjük ivóvízbe. Az enyhén nedvesített takarmányra rákeverve etessük meg.
Az egyik legjobban bevált immunglobulin-készítmény.
Különösen a fiatal állatok adenovírusos betegségénél alkalmazhatjuk sikeresen, a coli baktériumra ható antibiotikumok valamelyikével kombinálva.
Adagolás: 1 zacskó / 1 kg takarmány, 7 napig etetve. Megelőzésre 3-4 napig.
 
 
© Minden jog fenntartva