Gyógyszerrendelés

   Ásványi anyagok

Az ásványi anyagok, vagyis a különböző szervetlen sók, makro-, mikro- és nyomelemek felvételére a galamboknak is folyamatosan szükségük van.
A takarmányok beltartalmi értékei az egyoldalú műtrágyázás miatt erősen lecsökkentek, vagyis már nem tartalmazzák elegendő mennyiségben azokat az ásványi anyagokat, amelyeket régebben tartalmaztak, és amelyekre az állati szervezeteknek elengedhetetlen szüksége van.
Makroelemeknek nevezzük azokat az elemeket, amelyekből viszonylag nagy mennyiségben van szüksége a szervezetnek. A galambok vonatkozásában leginkább a kalcium, a foszfor és a magnézium hiánya, illetve túladagolása szokott problémákat okozni. A mikroelemek és a nyomelemek onnan kapták nevüket, hogy környezetünkben és az élő szervezetekben a többi elemhez képest kis vagy nagyon kis mennyiségben vannak jelen. Ennek ellenére az élet normális menetéhez elengedhetetlenül fontosak, elégtelen mennyiségük megbetegedést, hiányuk elhullást okoz.
Az ásványi sók, elektrolitok iránti igény a hosszan tartó repülések során különösen megemelkedik, ezért megérkezéskor gyorsan pótolnunk kell ezeket - ilyenkor nem szabad csak tiszta vizet adni a galambnak. A reptetések előtti sóbevitellel azonban vigyáznunk kell, mivel a sok só sok vizet köt le a szervezetben, így a galamb túlsúlyossá válik.
A szervezet ásványi anyag vesztesége a hányással, hasmenéssel járó betegségek esetén igen nagy lehet. Ilyenkor a túlzott mennyiségben távozó víz sok sót visz magával a szervezetből. Ha ilyenkor csak a vizet pótoljuk, a szervezet sóháztartása hamar felborul.
* * *
Aniszelén E forte oldat 50 ml    1.200 Ft
Aniszelén E forte oldat 1.000 ml    4.990 Ft
Szelén és E-vitamin tartalmú, 50 liter ivóvízhez elegendő, igen jó ár-érték arányú készítmény. Könnyen és biztosan hasznosul a szervezetben.
A szelén és az E-vitamin rendszeres adása elengedhetetlen a tenyészidőszak előtt és alatt, valamint a versenyidőszakban.
Hiányukban rendkívüli módon rosszabbodnak a szaporodási mutatók; hiányuk ezen túlmenően szívizom- és vázizom-elfajulást okoz, ami a rossz repülési teljesítmény mellett a galamb életét is veszélyezteti.
Adagolás: 1 ml / 1 liter ivóvíz.
Tenyészidőszakban minden párosítást megelőzően 3-5 napig adjuk, hímeknek és tojóknak egyaránt. Versenyidőszakban heti 2 alkalommal adhatjuk.
Az adagot ne lépjük túl, mert a szelén könnyen túladagolható. Emiatt ne adjunk egymással együtt vagy közvetlenül egymás után olyan készítményeket, amelyek mindegyikében van szelén.



*
Chicktonik oldat 100 ml     1.290 Ft
Chicktonik oldat 1 liter     6.200 Ft
Igen összetett készítmény, mely nagyon sokféle vitamint, aminosavat, nyomelemet, valamint májvédő anyagokat is tartalmaz.
Ideális fiatal korban, stresszhelyzetekben, a versenyidőszakban, betegségek és lábadozás idején.
Segíti a növekedést, a versenyek utáni regenerálódást, erősíti az immunrendszert.
Elősegíti a vérképzést, ezért különösen vérveszteséggel járó állapotok (férgesség, kokcídiózis) után igen hasznos az adása.
Adagolás: 1-2 ml / liter ivóvíz. Kúraszerűen 5-7 napig, vagy egész éven át hetente 1-2 alkalommal.



*
Ekovit forte 100 ml oldat     980 Ft
Speciális összetételű, gyógynövények illóolajos hatóanyagait tartalmazó készítmény, komplett vitamin-kiegészítéssel. Számos nyomelemet, valamint májvédő anyagokat is tartalmaz.
Kedvezően befolyásolja az anyagcsere-folyamatokat, az emésztést, a
táplálóanyagok, vitaminok és nyomelemek felszívódását. Fertőző betegségek (különösen emésztőszervi és légzőszervi kórképek) kezelésének kiegészítőjeként hatékonyan pusztítja a kórokozó baktériumokat. Mivel ezen túlmenően májvédő hatása is van, erősen javasolt alkalmazása antibiotikumos kezelések alatt és után.
Adagolás: 1 ml / 1 liter ivóvíz. Kúraszerűen néhány napon keresztül, illetve egész éven át hetente 1-2 alkalommal. A megadott adagot ne lépjük túl, mert akkor a hasznos bélbaktériumokat is erősen megritkíthatja, különösen antibiotikumos kezeléssel együtt.



*
Jodamin-elixir 250 ml    1.990 Ft
Takarmánykiegészítő galamboknak. Folyékony, jódalapú anyag létfontosságú mikroelemekkel. Az anyagcsere-folyamatok élénkítésére, a szervezet zsírtalanítására és a vörösvérsejtek termelődésének növelésére tudjuk alkalmazni. Ezzel a termékkel a versenygalambok a legjobb formájukat érhetik el, de bármilyen fajtájú galamb fizikai kondícióját javíthatjuk vele.
Összetétel: kálium-jodid, jód, ammónium-vas-II-szulfát, réz-szulfát, cink-szulfát, kobalt-szulfát, nátrium-molibdemian, mangán-szulfát
Adagolás: versenyidőszakban 5 ml / 2 liter víz hetente egyszer
fiatalok fejlődésekor 5 ml / 4 liter víz hetente 2 alkalommal
vedlési időszakban 5 ml / 4 liter víz minden 4. napon
párosítás előtt 5 ml / 4 liter víz 5 napon át



*
Reaszelén combi 50 g     1.200 Ft
Összetétele, javallata és alkalmazása ugyanaz, mint a Lisovit-R combié, de ez a készítmény szelént is tartalmaz. Ezért alkalmazásakor más szeléntartalmú készítményt nem szabad adni a galamboknak.
Gazdaságos készítmény.
Rendszeresen, hetente 1, legfeljebb 2 alkalommal adjuk, egész éven át, illetve más szelén tartalmú készítményekkel váltogatva.
Adagolás: 1 gramm / 2-3 liter ivóvíz. Langyos, kézmeleg vízben oldjuk fel.



*
Selen pet kapszula 60 db     3.950 Ft
Selen pet kapszula 120 db     7.300 Ft
Igen jó összetételű, koncentrált tengeri halolajból és sörélesztőből készült szer, amely szelénnel és E-vitaminnal van dúsítva. Bár a galamb nem szerepel a készítmény törzskönyvében, ilyen összetételű galambkészítmény nincs forgalomban, ezért kitűnő hatása miatt ajánlható galamboknak is.
Immunerősítő, porc- és ínszalag regeneráló, szív- és vázizomvédő, stresszellenes készítmény. Legkiválóbb tulajdonságait talán a szaporodási időszakhoz kapcsolódóan mutatja – igen jó hatású kúraszerű alkalmazása a párosítást megelőzően. Ilyenkor több héten keresztül adhatjuk.
Alkalmazás: Egy kapszula fél kilogramm takarmányhoz elegendő. A kapszulát óvatosan kiszúrjuk vagy felvágjuk, és olajos tartalmát a takarmányon szétcsöpögtetjük, majd nagyon alaposan összekeverjük. Mivel kis térfogatú adagról van szó, a takarmányra való rákeverés előtt megfelelő mennyiségű fokhagymaolajjal elkeverhetjük.
Alkalmazásakor egyéb szeléntartalmú szert ne használjunk!



*
Stimulator 1000 ml g    3.750 Ft
Ideálisan összeállított, aminosavakban gazdag, ásványi sókból és könnyen emészthető szénhidrátokból álló ital, tréningre és versenyidőszakra. Segíti az erőkifejtést során, valamint a repülés utáni meggyorsítja a regenerációt.
Tenyészidőszakban, valamint hasmenéses betegségek kiegészítő kezeléseként is hasznos.
Összetétel: nátrium-klorid, nátrium-citrát, kálium-klorid, nátrium-szalicilát, kálium-foszfát, magnézium-klorid, deksztróz. Vitaminok és provitaminok: B12 vitamin 2000 µg, taurin 270 mg, L-karnitin 600 mg. Aminosavak: L-arginin 38 mg, L-glutamin 3000 mg, leucin 2000 mg, izoleucin 1000 mg, valin 1000 mg, glicin 6000 mg. Technológiai adalékanyagok: citromsav 2000 mg.
Adagolás: versenyforma kialakításakor / alapozáskor: 10 ml / 1 liter víz arányban minden nap a tréning során, 10 ml / 1 liter víz arányban a szállítás előtti napon, 15 ml / 1 liter víz arányban a szállítás napján, érkezéskor azonnal, mint első ital.
Költési időszakban 10 ml / 1 liter víz arányban a fiókák elválasztását követően 5 napon keresztül.
Hasmenés esetén 15 ml / 1 liter víz arányban a hasmenés ideje alatt, valamint a megszűnését követően 2 napig. Minden nap friss oldatot készítsünk a termékből.



*
Vitaminas TT+ por 100 g g    1.500 Ft
Vitaminas TT+ por 1000 g g    7.450 Ft
Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó por. Gazdag nyomelem és mikroelem tartalma miatt kitüntetett figyelmet érdemel. Stresszoldó, immunerősítő, sópótló, vitaminpótló készítmény. Közvetlenül versenyek után itatva is igen jó hatású. Tenyészidőszak előtt és alatt nélkülözhetetlen.
Adagolás: 1 gramm / 1-2 liter ivóvíz, kúraszerűen 3-8 napig, vagy hetente 1-2 alkalommal.
*
 
 
© Minden jog fenntartva