Gyógyszerrendelés

   Vitaminok

A vitaminok a galambok számára is nélkülözhetetlen vegyületek.
Hiánybetegségek megelőzésére, gyógykezelésére, az immunrendszer és a szervezet általános erősítésére adjuk őket, pl. fertőző megbetegedések esetén az alapterápia kiegészítéseként. Nem nélkülözhetőek a versenyekre-kiállításokra való felkészítésben, illetve a hazatérés után sem. Tervszerű adásuk nélkül ne számítsunk jó szaporodási mutatókra se.
A reptetések előtti vitaminbevitellel óvatosan bánjunk, mivel a vitaminok átmenetileg vizet kötnek le a szervezetben, ami miatt a galamb túlsúlyossá válik.
A rendszeres vitaminbevitel elengedhetetlen, de a túl gyakori vitaminadagolástól óvakodni kell. Minden nap, heteken keresztül csak indokolt esetben adjunk vitamint, pl. súlyos betegség, vitaminhiányos állapot, tartós stressz alatt, egyébként elegendő heti 1-2 alkalommal adni a vitaminokat. A túlzott adagolással megzavarhatjuk a szervezet anyagcseréjét, és az sem elhanyagolható szempont, hogy sok kórokozónak is szüksége van vitaminokra - ezért a fölös vitaminbevitellel a kórokozókat erősítjük.
A rendszeres, heti 1-2 alkalommal történő adagoláshoz használjunk minél többféle vitamint tartalmazó (multivitamin) készítményeket. Speciális célokra (pl. tenyészidőszak) válasszunk speciális készítményeket, melyek az akkor szükséges hatóanyagokat nagyobb mennyiségben tartalmazzák – például a tenyészidőszak körül a szelént, E-, D3-vitamint és karotint is tartalmazó szereket. Ha nem találunk olyan készítményt, amely mindegyik, szerintünk szükséges hatóanyagot tartalmazza, akkor kombinálhatjuk is őket, azonban vigyázzunk a túladagolásra – ilyenkor vagy felváltva alkalmazzuk őket, vagy egyszerre, de akkor fél-fél adagban.
* * *
Aniszelén E forte oldat 50 ml    1.200 Ft
Aniszelén E forte oldat 1 l    4.990 Ft
Szelén és E-vitamin tartalmú, igen jó ár-érték arányú készítmény. Könnyen és biztosan hasznosul a szervezetben.
A szelén és az E-vitamin rendszeres adása elengedhetetlen a tenyészidőszak előtt és alatt, valamint a versenyidőszakban.
Hiányukban rendkívüli módon rosszabbodnak a szaporodási mutatók; hiányuk ezen túlmenően szívizom- és vázizom-elfajulást okoz, ami a rossz repülési teljesítmény mellett a galamb életét is veszélyezteti.
Adagolás: 1 ml / 1 liter ivóvíz.
Tenyészidőszakban, a párosítást megelőzően 3-5 napig adjuk, hímeknek és tojóknak egyaránt. Versenyidőszakban heti 2 alkalommal adhatjuk.
Az adagot ne lépjük túl, mert a szelén túladagolható! Emiatt ne adjunk egymással együtt vagy közvetlenül egymás után olyan készítményeket, amelyek mindegyikében van szelén.*
Chicktonik oldat 100 ml     1.290 Ft
Chicktonik oldat 1 liter     6.200 Ft
Igen összetett készítmény, mely nagyon sokféle vitamint, aminosavat, nyomelemet, valamint májvédő anyagokat is tartalmaz.
Ideális fiatal korban, stresszhelyzetekben, a versenyidőszakban, betegségek és lábadozás idején.
Segíti a növekedést, a versenyek utáni regenerálódást, erősíti az immunrendszert.
Elősegíti a vérképzést, ezért különösen vérveszteséggel járó állapotok (férgesség, kokcídiózis) után igen hasznos az adása.
Adagolás: 1-2 ml / liter ivóvíz. Kúraszerűen 5-7 napig, vagy egész éven át hetente 1-2 alkalommal.*
C-vitanin 500 gramm    4.890 Ft
A készítmény tiszta, 100%-os hatóanyagú C-vitamin (aszkorbinsav).
Bár a C-vitamint a madarak szervezete bizonyos mértékben elő tudja állítani, azonban növendék korban, illetve stresszhelyzetben vagy betegségek esetén ez kevés lehet, szükséges tehát a kiegészítése.
Mivel kémhatása savas, Különösen javasol az itatása nagy melegben, ilyenkor almaecet helyett adhatjuk, azzal felváltva. (Egyszerre ne adjunk ecetet és C-vitamint, mert akkor már túl savas lenne az ivóvíz.)
A készítmény rendkívül gazdaságos, egy zacskó 500 - 1000 liter vízhez elegendő.
Adagolás: minden liter ivóvízbe 0,5 - 1 gramm.*
Ekodiár plusz 100 ml oldat     1.650 Ft
Sokféle gyógynövényt tartalmazó, természetes alapanyagú készítmény. Erősíti az immunrendszert, és az egész szervezetre jótékony hatással van. Jó hatású lehet a vakcinázások idején is adni, mert a védőoltások hatékonyságát megnövelheti. Fertőző betegségek kiegészítő terápiájaként is igen hasznos.
Tapasztalatok szerint illóolaj-tartalma miatt rendszeres adása visszaszorítja a külső parazitákat is! Igen hasznos segítség lehet növendék állatok felnevelése során. Mivel tömény oldat, a szokásosnál több vízhez kell keverni, ezért kiadós is.
Adagolás: 1,5 - 3 ml / 10 liter ivóvíz. A kisebb adagban megelőzésre használjuk, ilyenkor hosszabb ideig is adhatjuk minden nap. A nagyobb adagot néhány napig egyfolytában, vagy hetente 1-2 alkalommal adjuk.*
Ekovit forte 100 ml oldat     980 Ft
Speciális összetételű, gyógynövények illóolajos hatóanyagait tartalmazó készítmény, komplett vitamin-kiegészítéssel. Számos nyomelemet, valamint májvédő anyagokat is tartalmaz.
Kedvezően befolyásolja az anyagcsere-folyamatokat, az emésztést, a
táplálóanyagok, vitaminok és nyomelemek felszívódását. Fertőző betegségek (különösen emésztőszervi és légzőszervi kórképek) kezelésének kiegészítőjeként hatékonyan pusztítja a kórokozó baktériumokat. Mivel ezen túlmenően májvédő hatása is van, erősen javasolt alkalmazása antibiotikumos kezelések alatt és után.
Adagolás: 1 ml / 1 liter ivóvíz. Kúraszerűen néhány napon keresztül, illetve egész éven át hetente 1-2 alkalommal. A megadott adagot ne lépjük túl, mert akkor a hasznos bélbaktériumokat is erősen megritkíthatja, különösen antibiotikumos kezeléssel együtt.*
Keratonic 500 ml     2.490 Ft
Vedlési időszakban javasolt. Összetétele úgy lett kidolgozva, hogy a tollazat minősége a legjobb legyen.
A termék a tollazat szempontjából olyan fontos anyagokat tartalmaz, mint a biotin (H vitamin), metionin (kéntartalmú aminosav), cink, mangán és kolin.
Összetétel: biotin, cholin, metionin, cink, mangán, oligoszacharid.
Adagolás: vedlési időszakban napi 10 ml / 1 liter víz, mindennap adva

*
Jolomax oldat 100 ml     980 Ft
Jolomax oldat 1 l     7.400 Ft
Nagyon sokoldalú, karotint, májvédő anyagokat és aminosavakat is tartalmazó multivitamin készítmény.
Segíti az erős immunrendszer kialakulását és fenntartását. Támogatja a fiatalok egészséges fejlődését. Javítja a szaporodási eredményeket. Nagyon hasznos betegségekben kiegészítő kezelésre, mivel májvédő hatásánál fogva az erős gyógyszerek mellékhatásait csökkentheti.
Adagolás: 1 ml / liter ivóvíz. Hetente 1-2 alkalommal, minden héten; vagy pedig kúraszerűen 5 napig egyfolytában, havonta egyszer vagy kétszer.
Egyszerre csak annnyi vízbe keverjük be, amennyit a galambok 3-4 órán belül megisznak.*
Jolovit oldat 100 ml     980 Ft
Jolovit oldat 1 l     7.460 Ft
Karotint is tartalmazó multivitamin készítmény.
Magas karotin, D3 és E vitamin tartalmánál fogva különösen a tenyészidőszak alatt és az azt megelőző hetekben javasolt az adása.
Adagolás: 1 ml / liter ivóvíz. Kúraszerűen 5 napig egyfolytában, havonta egyszer vagy kétszer.*
Lisovit-R combi 50 g     850 Ft
Lizozim tartalmú multivitamin készítmény. A lizozim természetes baktériumellenes enzim. Nincs káros mellékhatása a galamb szervezetére, viszont kitűnő baktériumellenes hatással rendelkezik.
A készítményt használhatjuk stresszhatások kivédésére, fertőző betegségek megelőzésére, illetve gyógykezelések kiegészítésére. Igen jó ár-érték arányú készítmény.
Adagolás: 1 gramm / 2-3 liter ivóvíz, hetente 2 alkalommal. Langyos, kézmeleg vízben kell feloldani.*
Promotor „43” por 100 g     1.500 Ft
Promotor oldat 1 liter     6.560 Ft
Összetett készítmény, a galamb számára szükséges vitaminokat és aminosavakat tartalmazza, könnyen felszívódó, jól értékesülő formában.
Javasolt fiatal korban, stresszhelyzetekben, a versenyidőszakban, betegségek és lábadozás idején.
Segíti a növekedést, a versenyek utáni regenerálódást, a szaporodási folyamatokat, a vedlést. Erősíti az immunrendszert.
Adagolás: 1 g / 1 liter ivóvíz. Kúraszerűen 3-5 napig, vagy egész éven át hetente 1-2 alkalommal. Ne hagyjuk sokáig állni a vízben, mert különösen melegben intenzív szaga lesz.*
Reaszelén combi 50 g     1.200 Ft
Összetétele, javallata és alkalmazása ugyanaz, mint a Lisovit-R combié, de ez a készítmény szelént is tartalmaz. Ezért alkalmazásakor más szeléntartalmú készítményt nem szabad adni a galamboknak.
Gazdaságos készítmény.
Rendszeresen, hetente 1, legfeljebb 2 alkalommal adjuk, egész éven át, illetve más szelén tartalmú készítményekkel váltogatva.
Adagolás: 1 gramm / 2-3 liter ivóvíz. Langyos, kézmeleg vízben oldjuk fel.*
Selen pet kapszula 60 db     3.950 Ft
Selen pet kapszula 120 db     7.300 Ft
Igen jó összetételű, koncentrált tengeri halolajból és sörélesztőből készült szer, amely szelénnel és E-vitaminnal van dúsítva. Bár a galamb nem szerepel a készítmény törzskönyvében, ilyen összetételű galambkészítmény nincs forgalomban, ezért kitűnő hatása miatt ajánlható galamboknak is.
Immunerősítő, porc- és ínszalag regeneráló, szív- és vázizomvédő, stresszellenes készítmény. Legkiválóbb tulajdonságait talán a szaporodási időszakhoz kapcsolódóan mutatja – igen jó hatású kúraszerű alkalmazása a párosítást megelőzően. Ilyenkor több héten keresztül adhatjuk.
Alkalmazás: Egy kapszula fél kilogramm takarmányhoz elegendő. A kapszulát óvatosan kiszúrjuk vagy felvágjuk, és olajos tartalmát a takarmányon szétcsöpögtetjük, majd nagyon alaposan összekeverjük. Mivel kis térfogatú adagról van szó, a takarmányra való rákeverés előtt megfelelő mennyiségű fokhagymaolajjal elkeverhetjük.
Alkalmazásakor egyéb szeléntartalmú szert ne használjunk!*
Vegeta-Mix 1000 ml g    2.950 Ft
19 féle természetes növény és gyógynövény kivonata. A termék rendkívül sokféle hatóanyagának köszönhetően igen jó hatású az érrendszerre, a légzőszervekre és az emésztőrendszerre. Tisztítja a vért, biztosítja a bél természetes állapotát.
Összetevők: cékla, sárgarépa, zeller, fekete retek, torma, petrezselyem, fokhagyma, hagyma, póréhagyma, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, oregano, fekete bors, kapor, kardamon - aloevel, mézzel, C-vitaminnal és különböző poliszacharidokkal kiegészítve.
Javasolt adni a szaporodási, nevelési, röptetési és vedlési időszakban is.
Adagolás: 1m ml/ liter ivóvíz, hetente 2-3 alkalommal.

*
Vetri-DMG 30 ml     8.900 Ft
A dimetilglicin - más néven B-15 vitamin vagy pangamátsav - rendkívül sok ponton támogatja a szervezetet.
Kifejezett immunrendszer erősítő hatása miatt különösen ajánlott vírusos (circovírus, adenovírus) megbetegedések esetén, mivel ilyenkor amúgy is szűkös a bevethető fegyverkészletünk. Sok, reménytelennek látszó vírusos esetben segített már.
Más fertőző betegségek kiegészítő terápiájára is kitűnő, csakúgy, mint stresszhatások kivédésére, a szívműködés és a vérkeringés fokozására. Védi a májat, fokozza a teljesítményt.
Nagyon hasznos, ha védőoltásokkal párhuzamosan adjuk, mert növeli a vakcinázások hatékonyságát.
Adagolás: 1 csepp 10 dekagramm élősúlyra, naponta 1-2-szer, közvetlenül csőrbe vagy táplálékra cseppentve*
Vitaminas TT+ por 100 g g    1.500 Ft
Vitaminas TT+ por 1000 g g    7.450 Ft
Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó por. Mikroelem és nyomelem tartalma miatt különös figyelmet érdemel.
Stresszoldó, immunerősítő, sópótló, vitaminpótló készítmény.
Közvetlenül versenyek után itatva is igen jó hatású.
Adagolás: 1 gramm / 1-2 liter ivóvíz, kúraszerűen 3-8 napig, vagy hetente 1-2 alkalommal.
 
 
© Minden jog fenntartva