Gyógyszerrendelés

   Külső paraziták ellen

Ezeket a szereket a vivőanyagtól függően porozás, permetezés, fürösztés, bőrre csepegtetés útján juttatjuk a galamb testére.
Alkalmazásukkor kerüljük a szer szembe, orrnyílásba, szájüregbe való jutását. A szerek alkalmazásakor vegyük figyelembe, hogy nem mindegyik külső élősködő tartózkodik állandóan a galambokon, némelyek (pl. vérszívó tetvek) csak éjszaka keresik fel őket, napközben a dúc réseiben bújnak meg. Ilyenkor elengedhetetlen az éjszakai kezelés is.
A szerek az ember egészségére is ártalmasak lehetnek. Használjunk célirányos védőfelszerelést (pl. minimum egy gumikesztyűt), és különösen óvakodjunk a szerek szembe kerülésétől, illetve belélegzésétől. Ha mi nem vigyázunk a saját egészségünkre, más biztos nem fog vigyázni rá.
Megjegyzés:
Manapság egyre inkább tapasztalható, hogy az „erős” szereket kivonják a forgalomból, közegészségügyi okok miatt. A megmaradó szerek viszont sokszor önmagukban nem elég erősek ahhoz, hogy minden külső élősködőre egyformán hassanak. Nem tehetünk mást, mint egymás után néhány nappal vagy héttel többféle szert alkalmazunk, így próbálva meg minden élősködőtől megszabadulni. Jó módszer például, hogy a csepegtető szerek valamelyikét alkalmazzuk, majd 2-3 nap múlva egy arra alkalmas szerrel permetezést is végzünk a dúcban.***
Csepegtethető készítmények
Tipp:
A csepegtethető készítmények külsőleges alkalmazásnál ügyeljünk arra, hogy a szer közvetlenül a bőrre jusson, ne pedig a tollakra. (Nem kell bedörzsölni a bőrbe.) A legalkalmasabb hely a nyaktő, a nyak és a hát találkozásának pontja, innen nem folyik le a szer. Használata után pár napig a galambok fürdetése nem célszerű, mert a fürdővíz csökkentheti a szer hatékonyságát.
*
DRH-Ivermectin 0,1% 10 ml oldat     2.550 Ft
Ivermectin tartalmú készítmény. Csőrbe cseppentve a bélférgek közül az orsó- és hajszálférgek, ezen kívül a légcsőférgek és a légzsákatkák ellen hatásos. Bőrre cseppentve elsősorban a külső élősködőkre hat.
Egyszerre vagy csak külsőleg, vagy csak belsőleg alkalmazzuk. A kétféle kezelés között ajánlatos 2-3 hetet kivárni.
Lehetőleg ne használjuk a vedlés alatt.
Adagolás: 1 csepp / 12 -25 dekagramm élősúlyra, csőrbe vagy bőrre.
Megjegyzés: Tapasztalataink szerint ajánlott az erősebb adag alkalmazása (12 dekagrammonként egy csepp)
Élelmiszertermelő állat a készítménnyel nem kezelhető!*
DRH-Ivermectin 1% 10 ml oldat     2.990 Ft
Nagytestű galambok vagy díszmadarak részére. Ivermectin tartalmú készítmény. Csőrbe cseppentve a bélférgek közül az orsó- és hajszálférgek, ezen kívül a légcsőférgek és a légzsákatkák ellen hatásos. Bőrre cseppentve elsősorban a külső élősködőkre hat.
Egyszerre vagy csak külsőleg, vagy csak belsőleg alkalmazzuk. A kétféle kezelés között ajánlatos 2-3 hetet kivárni.
Lehetőleg ne használjuk a vedlés alatt.
Adagolás: 1 csepp / 120 -250 dekagramm (azaz 1,2 - 2,5 kg!!!) élősúlyra, csőrbe vagy bőrre.
Megjegyzés: Tapasztalataink szerint ajánlott az erősebb adag alkalmazása (120 dekagrammonként egy csepp)
Élelmiszertermelő állat a készítménnyel nem kezelhető!*
SH-Ivermectin 5 ml oldat     2.570 Ft
SH-Ivermectin 10 ml oldat     2.990 Ft
Azonos töménységű, ivermectin tartalmú készítmények. Csőrbe cseppentve a bélférgek közül az orsó- és hajszálférgek, ezen kívül a légcsőférgek és a légzsákatkák ellen hatásos. Bőrre cseppentve a külső élősködőkre hat.
Egyszerre vagy csak külsőleg, vagy csak belsőleg alkalmazzuk! A kétféle kezelés között ajánlatos 2-3 hetet kivárni.
Lehetőleg ne használjuk a vedlés alatt.
Adagolás: SH-Ivermectin: 1 csepp / fél kiló élősúlyra, csőrbe vagy bőrre cseppentve.
Megjegyzés: A gyártó hivatalos leírása nem tartalmazza a csőrbe cseppentési alkalmazást, csak a bőrre csepegtetést. Azonban világszerte elterjedt eljárás az ivermectinek belsőleges, szájon át történő alkalmazása, ezért ez a módszer is nyugodtan alkalmazható, természetesen betartva a pontos adagolást.
Élelmiszertermelő állat a készítménnyel nem kezelhető!*
SH-Ivermectin light 5 ml oldat     2.490 Ft
Ivermectin tartalmú készítmény. Csőrbe cseppentve a bélférgek közül az orsó- és hajszálférgek, ezen kívül a légcsőférgek és a légzsákatkák ellen hatásos. Bőrre cseppentve a külső élősködőkre hat.
Egyszerre vagy csak külsőleg, vagy csak belsőleg alkalmazzuk! A kétféle kezelés között ajánlatos 2-3 hetet kivárni.
Használata nem javasolt a vedlés alatt.
Adagolás: Az SH-Ivermectin light 5 ml kiszerelés egy cseppje 2 dekagramm (20 gramm) élősúlyra adható, vagyis apró termetű díszmadaraknak pl. kanári, hullámos papagáj.
Élelmiszertermelő állat a készítménnyel nem kezelhető!
**
Fürdetőszerek
*
Solvasol fürdősó 500 gramm    1.290 Ft
Jó minőségű, nagy hatékonyságú fürdősó galamboknak. Összetevői válogatott, természetes és jól oldódó sók, melyek kedvezően hatnak a tollazat és a bőr állapotára, valamint a paraziták ellen is. Természetes eukaliptusz kivonatot tartalmaz, így jótékony hatással van a légzőrendszerre, amelynek nagy jelentősége van a versenyek során. Rendszeres használata biztosítja a tollazat rugalmasságának fenntartását, ami fontos a versenyszezonban a jó eredmények megszerzéséhez, illetve díszgalamboknál is igen előnyös lehet.
Összetétel: natrium chloratum, di-nátrium-tetraborát, eukaliptusz olaj.
Adagolás: 1 evőkanál / 10-15 liter fürdővíz, 1-2 alkalommal hetente
**
Fürdetőszerek, melyek permetezhetők is
*
Insecticid 250 ml szórófejes    1.980 Ft
Insecticid 500 ml szórófejes    2.990 Ft
Insecticid 500 ml utántöltő    2.850 Ft
Insecticid 1 liter utántöltő    4.850 Ft
Közvetlenül a galambra vagy a fészekre permetezhető készítmény, de hígítás után használható fürdetőszernek is.
Előnye, hogy nincs színe, szaga, nem hagy foltot a tollazaton. Mivel szagtalan, a galambok maguktól is belefürödnek az ilyen vízbe, ellentétben sok más hatóanyaggal. (Természetesen nem ártalmas, ha beleisznak az ilyen fürdővízbe.)
Szagtalan volta miatt az a veszély sem fenyeget, hogy a szülő esetleg otthagyja a bepermetezett fészket, ami erős szagú szerek esetében könnyen előfordulhat.
Alkalmazása: Töményen közvetlenül a galamb tollazatára, a fészekre vagy a környezet tárgyaira permetezzük. Vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön. Ha mégis, tiszta, bő vízzel öblítsük ki a szemet.
Fürdővízben használva kb. 1 kupaknyit (10 ml) tegyünk 2-3 liter vízhez.
(Ha jó pontokat akarunk szerezni hitvesnél-barátnőnél, tudjunk róla, hogy az Insecticid a szobanövények levéltetvei ellen is bevethető, tömény permet formájában. Nem hagy foltot, színtelen, szagtalan. Hangyák ellen is kiváló.)*
Neostomosan 5 ml oldat ampullában    500 Ft
Neostomosan 200 ml oldat üvegben    7.450 Ft
Széles és viszonylag tartós hatású rovarölőszer. Előnye, hogy hígítás után a galambbal közvetlenül is érintkezhet, pl. fürösztés formájában. (Mivel kellemetlen szaga van, a galambok önként nem fürdenek bele, úgy kell őket belemártani.)
A dúc egészének permetezésére is kiváló, természetesen ügyelve arra, hogy szembe-légutakba ne kerüljön.
Alkalmazás: Fürdetéshez 5 ml / 1-2 liter víz. Permetezéshez is jó ez az arány, viszont üres dúcban használhatjuk töményebben is.
Megjegyzés: A költés, illetve nevelés ideje alatt ne permetezzük vele be a fészkeket, mert a szülők elhagyhatják a fészket a szer erős szaga miatt.


**
Spray-k
*
Insetop 250 ml    1.690 Ft
Külső élősködők elleni irtószer. Hatóanyagai elpusztítják és távol tartják a kifejlett élősködőket, de a madarakra természetesen nem veszélyesek. Közvetlenül a madarakra vagy a fészkekre fújható. Nedves felületre ne használjuk, mert felhígulva hatását veszti.
Tekintettel az élősködők fejlődési ciklusára, a terméket kúraszerűen kell alkalmazni, 5-7 naponta, legalább 3-4 alkalommal.
Összetétel: izopropil alkohol, etil-alkohol, Flos Sanbuci kivonat, ötféle növényi illóolaj*
Piretmix spray 200 ml    1.300 Ft
Közvetlenül a madarakra vagy a fészkekre permetezhető rovarirtó szer. A galambok tollazatát, illetve a fészket és annak környékét is befújhatjuk vele.
Nedves felületre ne használjuk, mert felhígulva hatását veszti.
Alkalmazása alatt vigyázzunk arra, hogy ne lélegezzük be a szállongó permetcseppeket.


**
Porozószerek
*
Piretmix por 100 g    980 Ft
Piretmix por 1000 g    4.980 Ft
Por alakú rovarirtó szer. A galambok tollazatát, illetve a fészket és annak környékét is beszórhatjuk vele.
Nedves felületre ne használjuk, mert összecsomósodva hatását veszti.
Alkalmazása alatt vigyázzunk arra, hogy ne lélegezzük be a szállongó port.


*
Piretrin por 100 g    980 Ft
Por alakú rovarirtó szer. A galambok tollazatát, illetve a fészket és annak környékét is beszórhatjuk vele.
Nedves felületre ne használjuk, mert összecsomósodva hatását veszti.
Alkalmazása alatt vigyázzunk arra, hogy ne lélegezzük be a szállongó port.


**
Belsőleges, itatható készítmények
*
Ekodiár plusz 100 ml oldat     1.650 Ft
Sokféle gyógynövényt tartalmazó, természetes alapanyagú készítmény. Erősíti az immunrendszert, és az egész szervezetre jótékony hatással van. Jó hatású lehet a vakcinázások idején is adni, mert a védőoltások hatékonyságát növelheti. Fertőző betegségek kiegészítő terápiájaként is igen hasznos.
Tapasztalatok szerint illóolajtartalmánál fogva rendszeres adása visszaszorítja a külső parazitákat! Igen hasznos segítség lehet növendék állatok felnevelése során is. Mivel tömény oldat, a szokásosnál több vízhez kell keverni, ezért kiadós.
Általános adagja: 1,5 - 3 ml / 10 liter ivóvíz. Külső élősködők ellen, használjuk a kisebb töménységet, de ilyenkor ezt minden nap, heteken keresztül kell adni. 
 
© Minden jog fenntartva