Gyógyszerrendelés

   Természetes hatóanyagok

Ebben az agyonszennyezett világban törekednünk kellene arra, hogy minél több természetes készítményt adjunk galambjainknak.
A természetes hatóanyagú készítmények között is vannak olyanok, amelyek jól hatnak a galambot támadó kórokozók egy részére. Még több olyat találunk közöttük, amelyek a galambok anyagcseréjét, teljesítményét, szaporodási mutatóit befolyásolják kedvezően.
A természetes szerek előnye, hogy jobban hasznosulnak a szervezetben, ugyanakkor nincs vagy elenyésző a káros mellékhatásuk. További előnyük, hogy recept nélkül, szabadon forgalmazhatók. Általában kitűnő nyom- és mikroelem források, mely elemek általában már elégtelen mennyiségben találhatók meg a jó minőségű takarmányokban is.
A belsőleg adott természetes anyagok (teák, növényi kivonatok) jótékony hatása sokrétű. Segítik a fiatalok fejlődését, kedvező hatásúak vedléskor is. Javítják a teljesítményt, versenyek után gyorsítják a regenerációt. Élénkítik az immunrendszert. Visszaszorítják a bélben megbújó káros baktériumokat és parazitákat, így pl. a kokcídiumokat. A bélrendszer vérellátását fokozzák, ezáltal hatékonyabbá és könnyebbé teszik az emésztést. Ez nagy előny, mert ha a galamb kevesebb energiát fordít az emésztésre, több energiája marad a repülésre, szaporodásra, vedlésre stb. Általában a légutakra is kedvező, tisztító hatással vannak.
Általában itatásos formában (teák, tinktúrák) alkalmazzuk őket, de használatosak orrcseppek, spray-k formájában, vagy fürdővízben oldva is. Túlzott használatuk azonban megterhelő lehet a szervezetre (máj, hasznos bélflóra) nézve, ezért csak a javasolt adagban és ideig alkalmazzuk őket.
* * *
Ekodiár plusz 100 ml oldat    1.650 Ft
Sokféle gyógynövényt tartalmazó, természetes alapanyagú készítmény. Erősíti az immunrendszert, és az egész szervezetre jótékony hatással van. Javasolt a vakcinázások idején is adni, mert a védőoltások hatékonyságát növelheti. Fertőző betegségek kiegészítő terápiájaként is igen hasznos.
Tapasztalatok szerint illóolaj-tartalmánál fogva rendszeres adása visszaszorítja a külső parazitákat is. Igen hasznos segítség lehet emellett növendék állatok felnevelése során. Mivel tömény oldat, a szokásosnál több vízhez kell keverni, ezért kiadós is.
Adagolás: 1,5 - 3 ml / 10 liter ivóvíz. A kisebb adagban megelőzésre használjuk, ilyenkor hosszabb ideig is adhatjuk minden nap. A nagyobb adagot néhány napig egyfolytában, vagy hetente 1-2 alkalommal adjuk.*
Ekovit forte 100 ml oldat     980 Ft
Speciális összetételű, gyógynövények illóolajos hatóanyagait tartalmazó készítmény, komplett vitamin-kiegészítéssel. Számos nyomelemet, valamint májvédő anyagokat is tartalmaz.
Kedvezően befolyásolja az anyagcsere-folyamatokat, az emésztést, a táplálóanyagok, vitaminok és nyomelemek felszívódását.
Fertőző betegségek (különösen emésztőszervi és légzőszervi kórképek) kezelésének kiegészítőjeként hatékonyan pusztítja a kórokozó baktériumokat. Mivel ezen túlmenően májvédő hatása is van, erősen javasolt alkalmazása antibiotikumos kezelések alatt és után.
Adagolás: 1 ml / 1 liter ivóvíz. Kúraszerűen néhány napon keresztül, illetve egész éven át hetente 1-2 alkalommal. A megadott adagot ne lépjük túl, mert akkor a hasznos bélbaktériumokat is erősen megritkíthatja, különösen antibiotikumos kezeléssel együtt.*
Selen pet kapszula 60 db     3.950 Ft
Selen pet kapszula 120 db     7.300 Ft
Igen jó összetételű, koncentrált tengeri halolajból és sörélesztőből készült szer, amely szelénnel és E-vitaminnal van dúsítva. Bár a galamb nem szerepel a készítmény törzskönyvében, ilyen összetételű galambkészítmény nincs forgalomban, ezért kitűnő hatása miatt ajánlható galamboknak is.
Immunerősítő, porc- és ínszalag regeneráló, szív- és vázizomvédő, stresszellenes készítmény. Legkiválóbb tulajdonságait talán a szaporodási időszakhoz kapcsolódóan mutatja – igen jó hatású kúraszerű alkalmazása a párosítást megelőzően. Ilyenkor több héten keresztül adhatjuk.
Alkalmazás: Egy kapszula fél kilogramm takarmányhoz elegendő. A kapszulát óvatosan kiszúrjuk vagy felvágjuk, és olajos tartalmát a takarmányon szétcsöpögtetjük, majd nagyon alaposan összekeverjük. Mivel kis térfogatú adagról van szó, a takarmányra való rákeverés előtt megfelelő mennyiségű fokhagymaolajjal elkeverhetjük.
Alkalmazásakor egyéb szeléntartalmú szert ne használjunk!*
Antilax Bacto Ferm por 100 g     1.550 Ft
Szőlőcukrot, banánlisztet, lenmaglisztet, élesztőt, tejport, szentjánoskenyérmag-lisztet, zablisztet, májvédő anyagokat, ásványi sókat és immunglobulinokat tartalmazó keverék. Bélnyugtató, immunrendszer erősítő, emésztést segítő és sópótló. Igen jó hatású bélgyulladásos, hasmenéses folyamatok kiegészítő kezelésére, az immunrendszer erősítésére, energia- és sópótlásra.
Adagolás: 1-2 evőkanál por 1 liter langyos vízbe elkeverve vagy 1 kg takarmányra rákeverve.
Adhatjuk egyedileg is, akkor kicsit töményebb oldatot készítsünk.*
BEVIT-NATUR 800 g     1.400 Ft
Takarmány kiegészítő galamboknak, amely minőségi sörélesztőt tartalmaz. A gyártás során olyan új és egyedülálló szárítási technológián megy keresztül, ami megvédi biológiai értékeit. Ez azt eredményezi, hogy az élesztőben található anyagok nagyon jól be is épülnek a galamb szervezetébe: B-vitaminok, fehérjék, létfontosságú mikroelemek. A Bevit-Natur A, D3 és E vitaminokkal van dúsítva, ami tovább növeli biológiai értékét.
Antibiotikumos kúrák alatt és környékén sörélesztőt nem szabad adni!
Összetétel: sörélesztő, A, D3, E vitamin
Adagolás: 1 evőkanál (15 g) / 1 kg, olajjal megnedvesített takarmányra, hetente egyszer, egész évben
 
 
© Minden jog fenntartva