Gyógyszerrendelés

   Kokcídiózis elleni szerek

A kokcídiózis kezelésével párhuzamosan mindig ellenőrizzük a dúchigiéniát is.
A parazita fertőzőképes alakjai ugyanis a padlóra kerülő és napokig ott maradó bélsárban tudnak kialakulni és a többi galambot tömegesen megfertőzni.
Sok állományban két-három havonta kezelnek kokcídiózis ellen, rutinszerűen. Ez ott valóban indokolt, ahol az előző időszakban-években gond volt a kokcídiózissal, de ezek a rutinszerű kezelések nem helyettesíthetik a megfelelő dúchigiéniát és a kiegyensúlyozott takarmányozást.
Az ilyen gyógyszeres kezeléseket, ha szükséges, erős hatású, általában receptköteles szerekkel javasolt végezni.
A gyógyszeres kezelések közötti időszakban, azok kiegészítésére javasolt használni az alábbi szereket is. Viszont, ha betartjuk a dúchigiéniát, akkor az alábbi készítmények önmagukban adva is képesek megelőzni a betegség kialakulását.
*

Erős hatású, receptköteles készítmények, mint néhány kokcídiózis elleni szer is, nem szerepelhetnek internetes honlapon a hatályos jogszabályok szerint. Ezeket így itt mi sem jeleníthetjük meg. Természetesen ezek is elérhetőek gyógyszertárunkban, állatorvosi rendelvényre. Ezekről bővebb információt személyesen vagy telefonon tudunk adni a 06-76-416-983-as telefonszámon.

* * *
Ropa-Fix 100% 250 ml    3.980 Ft
A Ropa-Fix hatékony és eredményes, természetes oregano illóolaj kivonat. Rendkívül széles spektrumú baktériumölő (kóli, szalmonella, kokkuszok) és gombaölő (Aspergillus, Candida) hatás jellemzi, de alkalmas lehet trichomonas és kokcidiózis megelőzésére is.
Különösen ajánlott fokozott erőfeszítések idején (versenyzés, tenyésztés, vedlés) és súlyos stresszhatás alatt. Segíti a szervezet megfelelő működését, javítja a madarak egészségét és vitalitását.
Összetétel: Origanum vulgare illóolaj 10.000 mg / 100 g
Adagolás: megelőzésre egész évben 1-1,5 ml / 3 liter ivóvíz adagban, hetente kétszer
Eseti kezelésre az ajánlás: 1 ml / 1 liter ivóvíz 4 egymást követő napon.*
Trichocoxan 1000 ml     2.450 Ft
Sokrétű összetételénél fogva átfogó védelmet nyújt sok kórokozó ellen. Gátolja a parazita trichomonasok és kokcídiumok szaporodását, illetve számos baktérium ellen is megelőző védelmet ad: Mycoplasma, Streptococcus, Coli, Salmonella.
Összetétel: stabilizált növényi kivonatok, esszenciális olajok, gyógynövény kivonatok, phytoncide, alkaloidok, fitoszterolok, tanninok, glikozidok, allil-szulfid, természetes gyanták, biogén komponensek, immunstimuláló, flavonoidok, hangyasav, tejsav, propionsav.
Adagolás: Megelőzésre ajánljuk: 5-10 ml / 1 liter ivóvíz hetente 2-3-szor.
Gyógyszerekkel nem ajánlott együtt adni. Készítsünk naponta friss oldatot!
 
 
© Minden jog fenntartva