Gyógyszerrendelés

   Probiotikumok

A probiotikumok olyan készítmények, amelyek - szaporodásra képes formában - hasznos bélbaktériumokat tartalmaznak.
Ezek a hasznos csírák szájon át a bélrendszerbe kerülve ott szaporodni kezdenek, és megújítják, illetve pótolják a béltartalom valamely okból megfogyatkozott hasznos baktériumállományát. A bél hasznos baktériumai nélkülözhetetlen feladatokat látnak el a gazdaszervezet egészsége szempontjából:
- segítik az emésztést, a tápanyagok feltárását és értékesülését,
- hasznos anyagokat, így B- és K-vitaminokat termelnek,
- visszaszorítják a kórokozó baktériumokat, elsősorban a salmonellákat.
A bélbaktériumok számának csökkenése súlyos betegségek elindítója lehet. A bélbaktériumok nagymértékben károsodnak az antibiotikumos kezelések hatására, hiszen a legtöbb antibiotikum rájuk is hat. Sok antibiotikum teljesen sterillé teszi a bélcsatornát, ami sokszor súlyosabb következményekkel jár, mint maga az eredeti betegség, ami miatt a gyógyszert bevetették. Ezért az antibiotikumos kezelések után mindig adjunk 4-5 napig probiotikumot!
Adagolásuk hasznos stresszhelyzetekben is, különösen, ha az egyben fertőződés esélyével is együtt jár (verseny, szállítás). Mindezektől függetlenül, egész évben át adjunk heti egy-két alkalommal probiotikumot, folyamatosan frissítve ezzel a bél hasznos baktériumállományát.
Tipp:
Az egyes készítményeket egymással váltogatva alkalmazzuk, minél többféle törzset juttatva így a galambok szervezetébe.


* * *
BIOVITAX-PRO 200 g     3.480 Ft
Prebiotikummal kombinált probiotikum. Kétféle hasznos bélbaktérium-törzset is tartalmaz. Prebiotikumként inulint adtak hozzá, amely a hasznos bélbaktériumok táplálkozását, így elszaporodásukat segíti. Tejsavat is tartalmaz, ami a béltartalom kémhatását optimalizálja.
Ez a készítmény nagyon hatásos lehet a kórokozó baktériumok (szalmonella, kóli) visszaszorításában, a bélflóra erősítésében. Antibiotikumos kezelések után is igen jó hatású.
Kiemelten javasolt szer.
Alkalmazás: hetente legalább egyszer adjuk. Nagy melegben, tartós stresszhelyzetben, egyéb megterhelés esetén 2-3 naponta. Antibiotikumos kezelések után minden nap célszerű adni, 4-5 napon át.
Adagolás: 3-5 gramm minden liter vízbe, vagy 5 gramm 1 kg takarmányra keverve.*
Gastroferm M+C 100 g     900 Ft
Gastroferm M+C 500 g     2.450 Ft
Gastroferm M+C 1 kg     4.490 Ft
(Régebben Laktiferm néven volt kapható.) Kiváló minőségű probiotikum, igen kedvező ár-érték aránnyal. A hasznos bélbaktérium-törzsek mellett számos vitamint is tartalmaz.
Adagolás: antibiotikumos kezelések után 3-5 napig, egyébként hetente 1-2 alkalommal. 
 
© Minden jog fenntartva