Gyógyszerrendelés

   Baktériumok elleni szerek

Ezeket a szereket két nagy csoportba oszthatjuk. Első csoportban vannak az antibiotikumok és hasonló, receptköteles gyógyszerek, mint például a közismert tetrán és a penicillin.

A másik csoportot a természetes alapanyagú, szabadon forgalmazható készítmények alkotják. Ezek általában gyógynövény alapú szerek és sokszor jobb hatással és mindenképpen kevesebb mellékhatással rendelkeznek, mint a klasszikus antibiotikumok. Ha csak lehet, válasszuk ezeket a természetes szereket!
*
Erős hatású, receptköteles készítmények, mint például a klasszikus antibiotikumok, nem szerepelhetnek internetes honlapon a hatályos jogszabályok szerint. Ezeket így itt mi sem jeleníthetjük meg. Természetesen ezek is elérhetőek gyógyszertárunkban, állatorvosi rendelvényre. Ezekről bővebb információt személyesen vagy telefonon tudunk adni a 06-76-416-983-as telefonszámon.

Az alábbi készítmények viszont szabadon forgalmazhatók, ráadásul jó és viszonylag olcsó szerek. Elsősorban a baktériumok okozta betegségek (szalmonella, kóli, kokkuszok) megelőzésére valók.
Bár súlyos betegségek gyógyítására önmagukban nem alkalmasak, némelyikük, mint például a Srebrokol és a Ropa-Fix, arra is nagyon jók, hogy betegség esetén kiegészítő kezelésként alkalmazzuk. Így gyorsabb, biztosabb és tökéletesebb gyógyulás érhető el.
* * *
Ropa-Fix 100% 250 ml    3.980 Ft
A Ropa-Fix hatékony és eredményes, természetes oregano illóolaj kivonat. Rendkívül széles spektrumú baktériumölő (kóli, szalmonella, kokkuszok) és gombaölő (Aspergillus, Candida) hatás jellemzi, de alkalmas lehet trichomonas és kokcidiózis megelőzésére is.
Különösen ajánlott fokozott erőfeszítések idején (versenyzés, tenyésztés, vedlés) és súlyos stresszhatás alatt. Segíti a szervezet megfelelő működését, javítja a madarak egészségét és vitalitását.
Összetétel: Origanum vulgare illóolaj 10.000 mg / 100 g
Adagolás: megelőzésre egész évben 1-1,5 ml / 3 liter ivóvíz adagban, hetente kétszer
Eseti kezelésre az ajánlás: 1 ml / 1 liter ivóvíz 4 egymást követő napon.*
Salmocolin-Adeno 1000 ml    3.350 Ft
Szerves savak és természetes, növényi eredetű anyagok igen hatékony kombinációja, mely erős és igazolt baktériumellenes hatással lép fel a galambok szervezetében található kártékony mikroorganizmusok ellen. A savas pH érték korlátozza a fertőző baktériumok fejlődését, különösen az olyan veszélyesekét, mint például a kóli, szalmonella, sztreptokokkusz.
Fiatal galamboknál csökkentheti az adenovírus és kóli baktérium okozta kevert fertőzés tüneteinek súlyosságát, illetve megelőzheti annak fellépését.
Összetétel: timol, karvakrol, fahéjaldehid, eugenol, a-terpineol, 1,8-cineol, linalol, borneol, b-tujon, viridiflorol, bíbor kasvirág kivonat, görögszéna, fekete áfonya, természetes illóolajok, flavonoidok, hangyasav, tejsav, propánsav, acetilszalicilsav, lignoszulfonsav.
Adagolás: A készítményt a galamboknak egész évben adhatjuk megelőzésre, 15 ml / 2 liter víz adagban, kétszer-háromszor egy héten.
Enyhébb emésztési zavarok, híg és zöld ürülék megjelenésekor: 15 ml / 2 liter víz négy-öt napon keresztül egyfolytában.*
Srebrokol 500 ml    3.200 Ft
A készítmény nagy tisztaságú ezüstöt tartalmaz kolloid-oldatos formában. Az ezüstnek a mikróbák elleni harcban számos jó tulajdonsága ismert: széles hatású, azaz egyaránt gátolja a vírusok, gombák és baktériumok szaporodását; nem alakul ki ellene rezisztencia; nincs számottevő káros mellékhatása.
Megelőzésre kiváló készítmény, de antibiotikumos kezelések kiegészítésére is nagyon javasoljuk.
Összetétel: ezüst kolloid 10ppm
Adagolási javaslat: megelőzésre 10 ml / 1 liter víz, hetente 1-2 alkalommal.
Kiegészítő kezelésnél naponta is adhatjuk, akár kissé megemelt dózisban is.*
Trichocoxan 1000 ml     2.450 Ft
Sokrétű összetételénél fogva átfogó védelmet nyújt sok kórokozó ellen. Gátolja a parazita trichomonasok és kokcídiumok szaporodását, illetve számos baktérium ellen is megelőző védelmet ad: Mycoplasma, Streptococcus, Coli, Salmonella.
Összetétel: stabilizált növényi kivonatok, esszenciális olajok, gyógynövény kivonatok, phytoncide, alkaloidok, fitoszterolok, tanninok, glikozidok, allil-szulfid, természetes gyanták, biogén komponensek, immunstimuláló, flavonoidok, hangyasav, tejsav, propionsav.
Adagolás: Megelőzésre ajánljuk: 5-10 ml / 1 liter ivóvíz hetente 2-3-szor.
Gyógyszerekkel nem ajánlott együtt adni. Készítsünk naponta friss oldatot!
 
 
© Minden jog fenntartva