Távgyógyítás

begykopás

2010. 04. 01.
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen a válaszát... (a köszönet erre a cikkre vonatkozik)
Trichomonász fertőzésre ugyan nem számítottam az esettel kapcsolatban, de lehet valósága az okfejtésének, tudniilik én a tenyészgalambjaimat és a fiataljaimat sem kezelem a felnövekvésük során semmilyen gyógyszerrel, csak a fiatalok versenyét megelőzőleg kb július közepétől szeptember végéig az utolsó versenyig kapnak gyógyszeres támogatást.
Ennél fogva minden évben kb a 40 % marad meg a letojt tojások számához viszonyítva. A fejlődésük során találkoznak a rájuk jellemző szinte mindegyik betegség kórokozójával, ezért az első vedlésük valóban sokszor tökéletlen, sok a tollhiba. Két éves korukra már szép egészséges tollruhát öltenek. (Közben természetesen egyévesen azért versenyeznek, de nem "gyilkolom" őket, mert a tanulás a cél számukra ebben a korukban, egyévesen is csak a versenyszezonban márciustól július végéig részesülnek megelőző gyóyszeres kúrában)...
A koruk előrehaladtával és a szigorú szelekciónak köszönhetően elképzelhető, hogy a trichomonas fertőzés nem tesz bennük olyan kárt, mint fiatal korukban - és ezért tűnik el szinte egészen a begykopás az idősebb generációkban.
 
 
© Minden jog fenntartva