dr. Talabér Zsolt

Dr. Talabér Zsolt Budapesten született, jelenleg Kecskeméten dolgozik. Egy állatorvosi rendelőt és állatgyógyszertárat vezet, mely elsősorban galambok és kisállatok ellátásával foglalkozik.
2000. óta publikál, először állatorvosi szakcikkei jelentek meg különböző folyóiratokban. 2003-ban jelent meg első magyar nyelvű galambkönyve, a Galambok gazdaságos gyógykezelése, amely hatalmas siker lett itthon, majd egy év múlva rá az angol változat külföldön is. Az angol nyelvű könyv népszerűségére jellemző, hogy eddig világszerte több, mint ötven ország galambászai rendeltek belőle.
A könyv megjelenése óta hazai és külföldi galambmagazinokban is jelentek-jelennek meg írásai, nyomtatott és elektronikus sajtóban egyaránt.
2005-ben jelent meg Kérdések és Válaszok című könyve, amely a magyar és külföldi galambászok kérdései alapján készült.
Írásait az angolon kívül számos nyelvre, így például lengyelre, portugálra, hollandra, románra, japánra és kínaira is lefordították már.
Második angol nyelvű könyveként 2007. októberében jelent meg Vets' Tips for Fanciers című könyve, melyet ő szerkesztett, és amelynek rajta kívül négy, világszerte ismert galambász-állatorvos a szerzője.